Home
Article: Mirades per un àlbum

Valoración 
0
(0 votos)

Colaborador 
Objetivos 
Aprèn a mirar i a gaudir la vida. Copçar petits instants...
Material 
Una càmara de fotos i il.lusió
Duración 
Per sempre

Quizás también te interese

Resumen 
Quàntes vegades t'has posat darrere un objectiu per fer una fotografia? I què has fotografiat?
Jo vaig llegir Àlbum per a dies de pluja, del Dani Torrent, i em vaig sentir atreta per una mirada. La d'un nen que et mira amb tal profunditat que t'hi sents transportada pel seu món il·lustrat. I des d'allí... aprenc a valorar el que tinc.
No valorem el que tenim fins que comença a ser un record.
Segueix llegint i entra amb nosaltres en aquest món il·lustrat... Véns? Agafa la teva càmera i inspira't amb aquest retrat.album-para-dias-de-lluvia-Dani-Torrent-BonitoEditorial-LosCuentosdeBastian


T'agrada? Aquí sota hi ha més... Segueix llegint...
Opinión 
I tu, què fotografies de la vida?
Jo de la vida fotografío les coses, les experiències i les persones que sempre voldria que m'acompanyessin, que em donessin calor quan fa fred i companyia quan estic sol; tot allò que ha passat per la meva vida i que m'ha afectat, sorprès i emocionat, i que ha anat donant forma a la meva manera de veure el món. 

Aquesta és la pregunta que vaig fer a en Dani Torrent i la resposta que em va donar. La vaig formular després de mirar i mirar embaladida l'obra que va fer titulada Àlbum per a dies de pluja. Retrata una família, uns instants i, el més important, retrata els sentiments despullats de prejudicis d'un nen particular. No és particular per viure el seu món interior, no és particular per viure en una cadira de rodes, no és particular per tenir un ritme diferent, sinó que se em resulta especial per aquesta meravellosa capacitat de MIRAR.

Album-per-a-dies-de-pluja-Dani-Torrent-LosCuentosdeBastian

Dani Torrent em va presentar aquest vailet. El mateix nen explicava que era el seu aniversari i li havien regalat una càmera de fotos. Recordes la primera que et van regalar a tu?  
Ep! Mira la càmera que et fa una foto... CLIC!

Doncs el que jo recordo és quan el meu germà, el fotògraf de la família, li encarregaven fotografiar i, d'amagatotis, em deixava fer-ne alguna. Era el temps d'aquelles màquines pesades que tenien aquell so tan especial. 
Atenció, que em fa una altra... CLIC!

Ja està, segueixo. Deia que és emocionant mirar darrere un objectiu. Sembla com si ho deixessis passar tot. Ets un espectador que veu passar la vida. Només t'amoïna copçar petits instants. 
Ara? CLIC!
Sembla que li agraden les meves faccions quan explico coses. Diu que li inspiro emocions. Com quan fa un retrat de família. Mira quin en va fer més BONIC.

album-para-dias-de-lluvia-retrato-de-familia-Dani-Torrent-LosCuentosdeBastian
Entranyable, oi?
 
Has deixat mai al teu nen o nena fer una foto? Has parat alguna vegada, encara que només fos una estoneta, a mirar tot el que ha fotografiat en un dia que li has deixat una càmera? La meva filla va fer una sèrie dels seus peluixos, prou indicativa dels seus neguits. Va muntar una família de peluixos, cadascun amb el seu rol. molt posats, molt vestits, atents a la càmera, sense pressa i amb atenció... Captava moments al mateix temps que ENS mantenia paralitzats en el seu record... Volia dir ELS mantenia... És que pensava que potser ens voldria haver captat a nosaltres, els seus pares, el seu germà, la seva família. Perquè els nens consideren la seva família el centre de totes les coses, ens imiten, ens observen, som el seu exemple i la seva referència, els donem suport, vida i amor. Ho som tot per a ells i volen viure instants amb nosaltres que durin tota la vida. Deixa'ls que et fotografiïn, ja veuràs. 
I tu, de petit, què fotografiaves? Quins eren els teus neguits? 
Cerquem la felicitat i petits instants que perduraran en el record. Un paisatge, una pedra, un gest, un detall dels meus sentiments per tu.
 
Demana al teu fill que et faci una fotografia. Fixa't què destaca, on enfoca. Com avui dia tenim el gran avenç de poder mirar el resultat a l'instant, què us explicareu del que veieu en aquesta foto tot just estrenada? 
M'encanta aquest petit amic que em mira amb la seva càmera. Crec que ara és feliç, perquè té un tresor... Els millors moments, de la seva vida i de la meva... Junts. Què deu ser la felicitat?
Has vist ja el seu Àlbum per a dies de pluja? Convida a viure. I aviat, molt aviat el tindrem a Los Cuentos de Bastian. Estigueu ben atents. 
Destacamos 
Aquest àlbum em va carregar de positivisme. Em va fer venir ganes de cridar als quatre vents que sóc feliç, perquè gaudeixo de moments, perquè trobo aquests petits instants, perquè la vida passa així, caçant instantànies.
Em sento molt agraïda amb aquest nen que va dibuixar en Dani. Quin serà el seu nom?
M'encanta convidar-vos a la reflexió en família i confessar-vos petits trucs per ser feliç. Aquest llibre amb aquestes imatges és un gran recurs per plantejar-ho.

Recursos relacionados