Home
Las Crónicas de Spiderwick

Valoración 
0
(0 votos)

Objetivos 
Descobrir el món que amaga els personatges més fantàstics del bosc. Només has d'OBSERVAR la naturalesa i ser molt cautelós.
Resumen 
A casa som molt fans de la col·lecció de les cròniques de Spiderwick i hem volgut fer-vos partícips de totes les recerques realitzades fins avui. Anirem ampliant la informació a mesura que anem obtenint noves dades. Tant si coneixes aquesta col·lecció com si encara no n'has sentit a parlar, et convé llegir això.
Opinión 
Benvolgut diari,
Fa més o menys sis mesos, rastrejant per la biblioteca, vaig reparar en una portada que em va cridar l'atenció. Era un llibre de grandària petita, fàcil de sostenir entre les mans, amb una imatge molt inquietant i un títol molt suggeridor: LES CRÒNIQUES DE SPIDERWICK. La portada és aquesta:
Spiderwick-Crónicas-1-EdicionesB-port-LosCuentosdeBastian
SPIDERWICK , El libro fantástico.
El resum és el següent:
Jared, Simon y Mallory Grace se han mudado a la mansión Spiderwick, antigua residencia de su tío abuelo Arthur Spiderwick. El viejo caserón es inmenso y portentoso, repleto de escondrijos y lleno de extraños ruidos. En uno de esos recónditos pasadizos los gemelos Grace descubren la biblioteca secreta de su tío y su misterioso Cuaderno de campo del mundo fantástico, con el cual comprenderán que adentrarse en el mundo de lo fabuloso es mucho más arriesgado de lo que ellos habían nunca imaginado…
Intrigant, no creus?. Doncs me'l vaig emportar a casa. I vaig llegir el primer llibre, aquest que veus. I aquí va començar tot. El meu radar de rastrejadora es va activar. Per què? Perquè el que vaig llegir em va semblar tan fascinant que volia descobrir més. Quants llibres té la col·lecció, qui és l'autor, qui dibuixa aquestes il·lustracions tan perfectes de l'interior? QUI HA DONAT VIDA A AQUESTA HISTÒRIA TAN INCREÏBLEMENT CREÏBLE I FANTÀSTICAMENT AL·LUCINANT? 
Vaig decidir que mentre investigava, seguiria prenent prestat de la biblioteca els altres títols de la col·lecció.
El primer que apareix en cada llibre és la carta que va donar començament a tota la història. Bé, les cartes, perquè són dues. Veuràs,
Spiderwick-Crónicas-Carta-Mallory-Simon-Grace-Holly-Black-EdicionesB-LosCuentosdeBastian

Aquesta és la carta que Mallory i Simon Grace, dos dels tres germans protagonistes de la història, escriuen a Toni Diterlizzi i Holly Black, dos autors reconeguts a UK, perquè coneguin i escriguin la història.
Toni DiTerlizzi és un il·lustrador fantàstic amb una capacitat genial per reproduir qualsevol animal increïble que et pugui passar pel cap. Dracs, fades, follets, ogres, trasgos i altres éssers dels que s'amaguen dins la natura, més grans i més petits, alguns pot ser que si et fixes els puguis intuir, uns altres no els veuràs mai. El besoncle de Mallory, Simon i Jared Graced, estudiant la naturalesa, els va trobar i va recollir totes les seves observacions en un quadern, el quadern que va originar aquestes cròniques.
Ara li demanen a Toni DiTerlizzi que reprodueixi aquestes imatges.
Holly Black escriu històries al·lucinants per a nens i joves. El seu vocabulari fantàstic aconsegueix totes les criatures que mai puguis pensar. A UK és coneguda per la seva habilitat a detectar bones històries. Potser per això els germans Grace van decidir contactar-los, a ella i en Toni, perquè fossin els qui donessin a conèixer al món el que va ocórrer en la mansió dels Grace, fa molts, molts anys i temps després quan els germans Grace es van mudar a viure amb la seva mare.
Spiderwick-crónicas-carta-Holly-Black-Toni-Diterlizzi-Editores-EdicionesB-LosCuentosdeBastian
Aquesta és la carta que va escriure l'escriptora, Holly Black, explicant les raons per les quals van decidir explicar aquesta història. Llegeix atentament, perquè explica com van escriure la sèrie de llibres titulada LES CRÒNIQUES DE SPIDERWICK, a partir de la història que els van explicar els germans Grace. El quadern d'Arthur Spiderwick va ser de gran ajuda, però mai desvetllarem on és, perquè les conseqüències poden ser nefastes. Si alguna vegada tens oportunitat de llegir les cròniques, sabràs per què.Et sembla interessant? Doncs espera i veuràs.
Imagina una família que es muda de casa, aquesta és la família Grace. Els pares s'han separat i la mare es muda amb la seva filla Mallory i els dos bessons, Simon i Jared, a la casa de la seva tia àvia, que està ingressada en una residència amb "problemes" mentals... Això és discutible, ja ho descobrireu.
Simon és un gran amic dels animals, sembla que té un do especial.
Jared, el seu germà bessó, sempre es fica en embolics.
Mallory, la germana gran, està aprenent esgrima i més val que et portis bé.

Sembla que tot es tracti de la seva adaptació a la nova llar, veritat? DONCS NO, perquè llavors la història seria una més entre un milió i no li dedicaria aquesta estona preciosa.
L'assumpte es posa interessant quan en Jared descobreix que altres éssers, naturals i sobrenaturals, habiten la casa i els voltants.
Mira amb qui s'ha d'enfrontar:

Spiderwick-Crónicas-Dedalete-retrato-Black-DiTerlizzi-EdicionesB-LosCuentosdeBastian

DEDALETE, és un petit personatge, molt petit que s'amaga rere les parets de la casa. Jared té la sort que Dedalete li deixa que el vegi i és, precisament, aquest és qui descobreix a Jared el quadern d'Arthur Spiderwick i tot el que s'amaga a les seves pàgines tan ben guardades per Dedalete des que Arthur va desaparèixer.


Spiderwick-Crónicas-Trasgo-retrato-Black-DiTerlizzi-EdicionesB-LosCuentosdeBastian
TRASGO, ésser absolutament fastigós, desordenat, brut, dolent, menja tot el que troba o a qui troba, s'organitza fatal en grup i segueix les ordres d'un ésser suprem... MALTAZHAR.
Al principi del primer llibre Jared veu des d'una finestra com els trasgos rapten al seu germà Simon.
Ah! Tots aquests personatges només els pots veure si tens la lent màgica d'Arthur Spiderwick, l'anell màgic o...Spiderwick-Crónicas-Cerdonio-retrato-Black-DiTerlizzi-EdicionesB-LosCuentosdeBastian

O si CERDONIO t'escup als ulls. Ve molt de gust, oi? Doncs és de gran ajuda si t'estan perseguint un munt de trasgos, et vol menjar un trol i han raptat el teu germà.
L'aventura és a taula!Spiderwick-Crónicas-Trol-retrato-Black-DiTerlizzi-EdicionesB-LosCuentosdeBastian
El TROL és aquest i no t'imagines què passa si et vol menjar. A veure com el despistes.Spiderwick-Crónicas-Grifo-retrato-Black-DiTerlizzi-EdicionesB-LosCuentosdeBastian

I el GRIFO, òbviament, no podia faltar. I beneït el dia que Arthur Spiderwick va conèixer aquest ésser fantàstic, perquè serà un bon aliat per treure'ls de problemes.
Què et sembla el que t'explico? Interessant, oi? Doncs no et diré res més de la història, perquè el puguis gaudir de principi a fi. Aquí tens la col·lecció sencera. L'editor a Espanya, Edicions B, em confirma que està descatalogat (snif, snif). Em plantejo crear la lliga "en defensa de la reedició de les Cròniques de Spiderwick", si et vols apuntar, deixa un comentari. Aquesta imatge és de l'edició en anglès. En els meus últims dos viatges a Londres (oh, meravelloses llibreries angleses) he comprovat que allà segueix sent una col·lecció molt vigent, doncs la trobes en els mostradors amb les millors seleccions de les llibreries més conegudes. A la foto pots clicar i t'enviem a la website de l'editorial. Allí trobaràs contingut extra xulíssim: pòsters, passatemps, mapes, tràilers, endevinalles, jocs, cromos i moltes sorpreses. Descobriràs que la sèrie es completa amb dos llibres extra, que porten el subtítol de Més enllà de Spiderwick i un quadern d'imatges, que ha de ser el més semblat al famós quadern d'Arthur Spiderwick. Una col·lecció completa, espectacular. Si vols trobar-la en castellà, visita la teva biblioteca de barri, potser tens sort... i la trobes... amagada en alguna prestatgeria... estarà esperant-te.
]]>Spiderwick-Chronicles-Simon-and-Schuster-LosCuentosdeBastian]]>I per filar encara més prim a aquest final, la qual cosa no podia deixar d'esmentar: LA PEL·LÍCULA. Les Cròniques de Spiderwick tenen pel·lícula, sí, i és molt, molt chula. Segueix fidelment el guió i la trama del llibre, amb algunes diferències, però no falta cap detall de tot el que t'estic explicant. Dirigida per Mark Waters, es va estrenar en 2008 sota la producció de Nickelodeon Movies. El protagonista el coneixeràs d'Arthur i els Minimoys o Charlie i la fàbrica de xocolata. M'encanta aquest actor i la resta del repartiment és de moltíssima qualitat. Si t'agrada el que t'estic explicant, tens a veure aquesta pel·lícula, abans, durant o després de la lectura de la col·lecció. És senzillament, genial.

Recursos relacionados